Registracija domena .hr od danas i na Regici na internetu

Bez autora
Jul 05 2010

Registraciju vršnih domena .hr kao i domena .com.hr, njihovo produljenje te sve ostale poslove vezane uz administraciju, umjesto CARneta preuzimaju za to ovlašteni registrari. Iskonova tvrtka kći Regica, u skladu s CARnetovom odlukom o početku registriranja vršnih domena .hr, od danas omogućuje registriranje na internetu. CARNet je donio novi pravilnik o registraciji domena u Hrvatskoj koji je stupio na snagu 15. lipnja 2010. godine, a prema njemu registraciju vršnih domena .hr kao i domena .com.hr, njihovo produljenje te sve ostale poslove vezane uz administraciju, umjesto CARneta preuzimaju za to ovlašteni registrari među kojima je i Regica. Najvažnija promjena koja je proizišla iz novog pravilnika vezana je uz dodjeljivanje vršnih domena .hr. Pravne će osobe tako, osim jedne besplatne domene .hr koja nosi naziv tvrtke, moći od sada registrirati i devet dodatnih naplatnih domena .hr, a fizičke osobe i obrtnici po jednu naplatnu domenu .hr bilo kojeg naziva. Pri tome će prednost imati oni koji se prvi prijave za registraciju. Svi postojeći korisnici komercijalnih domena također moraju odabrati svog registrara kod kojeg će produljivati registraciju ili mijenjati podatke.

Registracija domena .hr od danas i na Regici na internetuRegistraciju vršnih domena .hr kao i domena .com.hr, njihovo produljenje te sve ostale poslove vezane uz administraciju, umjesto CARneta preuzimaju za to ovlašteni registrari.

Iskonova tvrtka kći Regica, u skladu s CARnetovom odlukom o početku registriranja vršnih domena .hr, od danas omogućuje registriranje na internetu.

Podsjetimo, CARNet je donio novi pravilnik o registraciji domena u Hrvatskoj koji je stupio na snagu 15. lipnja 2010. godine, a prema njemu registraciju vršnih domena .hr kao i domena .com.hr, njihovo produljenje te sve ostale poslove vezane uz administraciju, umjesto CARneta preuzimaju za to ovlašteni registrari među kojima je i Regica.

Najvažnija promjena koja je proizišla iz novog pravilnika vezana je uz dodjeljivanje vršnih domena .hr. Pravne će osobe tako, osim jedne besplatne domene .hr koja nosi naziv tvrtke, moći od sada registrirati i devet dodatnih naplatnih domena .hr, a fizičke osobe i obrtnici po jednu naplatnu domenu .hr bilo kojeg naziva. Pri tome će prednost imati oni koji se prvi prijave za registraciju. Svi postojeći korisnici komercijalnih domena također moraju odabrati svog registrara kod kojeg će produljivati  registraciju ili mijenjati podatke.

Cijena registracije i korištenja domena za godinu dana za vršne domene .hr iznosi 500 kn + PDV, a za domene .com.hr 40 kn + PDV.

 Sustav za registraciju domena kojim raspolaže Regica u potpunosti je automatiziran i omogućuje sasvim jednostavnu i brzu registraciju domena na internetu. Korisnik na Regičinoj web-stranici može odmah provjeriti dostupnost domene koju želi upisujući njezin naziv. Sustav potom ispisuje sve moguće kombinacije naziva domene te razlikuje one koje su slobodne od onih koje su zauzete. Za kupnju domene potrebno je prijaviti se  unošenjem podatka potrebnih za identifikaciju korisnika te uplatiti novac na vlastiti račun jer bez toga nije moguće odobrenje registracije.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik